Seagull Alapítvány

FaceBookTwitterGoogle+

https://docs.google.com/…/1lDgU6SRovjmTofBCVN_mLM87qC…/edit…

Kérem, szánjatok rá néhány percet, hogy megválaszoljátok ezeket a kérdéseket. Megtennétek, hogy megosztjátok olyan ismerősökkel, akikről tudjátok, hogy elkötelezett az itt élők helyzetének javításában. A kérdőívet elemezve szeretnénk e tekintetben javaslatokat tenni a döntéshozóknak.
Köszönjük, ha kitöltitek, köszönjük,ha megosztjátok!

 

A múlt héten a „Nógrádi Szabad Vállalkozási Zóna” helyi foglalkoztatási paktum megnevezésű projekthez kapcsolódó workshopon vettem részt a SEAGULL Alapítvány, mint civil szervezet és mint egy felnőttképzési intézmény képviselőjeként.
A megbeszélés témája a paktum foglalkoztatási stratégiája volt.
Több oldalról elhangzott a kérdés: 
Van-e egyáltalán foglalkoztatható szabad munkaerő Nógrádban- miközben nagyszámú álláskereső, inaktív, közfoglakoztatásból kivezetendő felnőtt keres (?) állást.
Megfelelő szakképzettségű, számú és minőségű-e ez az álláskereső réteg, vagy vannak még teendők a tekintetben, hogy -személyre szóló tanácsadással, képzéssel, mentorálással - foglalkoztathatóvá váljanak.
Mi - a Nógrád megyei Foglalkoztatási Paktum konzorciumi tagjai – szintén régóta keressük erre a kérdésre a választ.
A most közzé tett igényfelmérő kérdőívvel szeretnénk a vállalkozókat, kiemelten a nagyvállalatok vezetőit, HR- munkatársait és a szélesebb közvéleményt is, mi a véleményük ezekről a kérdésekről.