Seagull Alapítvány

FaceBookTwitterGoogle+

 

 Kedvezményezett neve: Jonathan Livingston SEAGULL Alapítvány

A pályázati konzorciumi további partnerei: 

Nógrád Megyei Önkormányzat

Nógrád Megye Önkormányzat Hivatala 

Nógrád Megyei Kormányhivatal

Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.

A projekt címe: Nógrád Megyei Foglalkoztatási paktum

Teljes támogatási összeg: 1.024.000.000 Ft

SEAGULL konzorciumi partner támogatási összeg: 68 105 600 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Tervezett befejezés dátuma: 2021. 04. 30.

Projekt azonosító száma: TOP-5.1.1-15-NG1-2016-00001

A projekt tartalmának bemutatása:

Nógrád Megye Önkormányzata által vezetett konzorcium 2016 márciusában pályázatot nyújtott be a „TOP-5.1.1-15-NG1 Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések - Nógrád megyei foglalkoztatási paktum” pályázat konstrukció keretében megyei foglalkoztatási paktum kialakításának és megvalósításának támogatására.

A támogatást igénylő konzorcium tagjai: Nógrád Megyei Önkormányzat (vezető, támogatást igénylő) Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatala (konzorciumi tag) Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft (konzorciumi tag), Nógrád Megyei Kormányhivatal (konzorciumi tag), Jonathan Livingston SEAGULL Alapítvány (konzorciumi tag). A pályázat tárgyát képező foglalkoztatási paktum keretében döntően képzési és foglalkoztatást elősegítő tevékenységek (főtevékenységek) valósulnak meg, ideértve a programba történő bevonás és a programban maradás elősegítését is. A konzorcium tagjai mellett további szereplők, stakeholderek is együttműködnek a paktum céljainak megvalósulása, a foglalkoztatás és a foglalkoztathatóság növelése érdekében, amelyet befektetés ösztönzés és egyéb gazdaságfejlesztési akciók is elősegítenek.

Miről szól a megyei foglalkoztatási paktum?

A foglalkoztatási paktum feladata, hogy a megyei foglalkoztatási stratégiában lefektetett célok elérése érdekében erősítse a csatlakozó szervezetek foglalkoztatást segítő együttműködését, társadalmi szerepvállalását, összehangolja a munkaerőpiaci keresletet és kínálatot, megtalálja a megoldást a fejlődő vállalkozások munkaerő igényeinek rugalmas kielégítésére, illetve támogassa a hátrányos helyzetű célcsoportokat annak érdekében, hogy hosszú távra megélhetést biztosító munkát tudjanak találni. A megyei foglalkoztatási paktumot létrehozó megállapodást 32 szervezet írta alá 2017. februárban. Csatlakozhatnak hozzá mindazon Nógrád megyében működő szervezetek, amelyek egyetértenek a fenti célokkal, és együttműködésükkel támogatni kívánják a munkahelyteremtést.

Kik hívták életre a megyei foglalkoztatási paktumot?

A pályázó konzorcium tagjai: Nógrád Megye Önkormányzata (a konzorcium vezetője), a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal, a Nógrád Megyei Kormányhivatal, a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft., továbbá a Jonathan Livingston SEAGULL Alapítvány. A foglalkoztatási paktum döntően képzési és foglalkoztatást elősegítő tevékenységek megvalósítását célozza, de magában foglalja egyrészről a megye gazdaságfejlesztési, befektetés-ösztönzési tevékenységét, mint a munkaerő piac keresleti oldalának fejlesztését, illetve a hátrányos helyzetű lakosság programba történő bevonását és a programban maradásuk támogatását is. A projekt teljes költségvetése 1,024 milliárd forint, melynek 70%-át munkaerőpiaci szolgáltatásokra, képzési- és bértámogatásra kell költeni öt éven keresztül.

Milyen munkaadói körrel működünk együtt és mit nyújtunk nekik?

A megyei paktum munkaadói partnerkörébe elsősorban a stratégiai nagyfoglalkoztatók, illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, illetve egyéb forrásokból finanszírozott munkahelyteremtéssel járó fejlesztést megvalósító szervezetek tartoznak. A foglalkoztatási paktum képzési, munkaerőpiaci szolgáltatási és foglalkoztatási programjai a munkaadók Paktumirodához bejelentett igényei alapján indulnak. A nyújtott támogatások lehetnek képzési és foglalkoztatási jellegűek: foglalkoztatást elősegítő képzések, elhelyezkedést segítő bértámogatás, bérköltség és mobilitási támogatások, állásközvetítés, munkaerő-piaci szolgáltatások, önfoglalkoztatóvá válás támogatása, valamint a munkába járáshoz és a munkaerő-piaci szolgáltatásokhoz kapcsolódó utazási költségek támogatása. A személyek bevonását, képzésben és foglalkoztatásban maradását mentorok segítik. A klasszikus munkaerőpiaci programokon túl a foglalkoztatási paktumokban lehetőség van innovatív jellegű tevékenységek megvalósítására is az inaktívak bevonása, a pályaorientáció, a HR együttműködés vagy akár a „munkaadói branding” területén.

Mit szolgáltatunk a hátrányos helyzetű inaktív, álláskereső vagy közfoglalkoztatatott célcsoportnak?

A célcsoport számára információt nyújtunk a nyitott álláshelyekről, a munkába állási esélyeiket növelő képzési lehetőségekről, az ehhez szükséges egyéni segítségnyújtás – mentorálás, tanácsadás  - módjáról. A mentorálás az egyén aktuális helyzetéhez illeszkedő és őt a munkába állásáig elvezető tevékenységsorozat, amelynek eredményeként a foglalkoztathatóság akadályainak lebontását, az elhelyezkedései esélyek javulását és a munkába állást tűzik ki célul. A foglalkoztatási paktumok keretében nyújtható támogatások a hátrányos helyzetűek képzését és foglalkoztatását segítik elő a munkaadók benyújtott igényei alapján. Az egyének programba kerülése a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterület szervezeti egységein keresztül lehetséges.Hová fordulhat,ha együttműködne a foglalkoztatási paktummal?

Munkaadóként a munkaerő biztosítással, képzéssel, illetve foglakoztatással kapcsolatos támogatási igényeit az alábbi elérhetőségeken jelezheti, és itt bővebb felvilágosítást kaphat a támogatások elnyeréséhez szükséges további feltételekről is:

TOP 5.1.1-15 Nógrád Megyei Paktumiroda

Szakács Ferencné; 3100. Salgótarján, Rákóczi út 36.,telefonszáma: 32/421-400

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Központi e-mail:This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ha kifejezetten a munkaerőpiaci információk érdeklik, keresheti közvetlenül alapítványunkat is:

Címünk: J.L.SEAGULL Alapítvány

              3100 Salgótarján, Meredek út 9.

emailben itt írhat nekünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ha érdeklik a projekt mindennapjai is, kövessen minket

 

a SEAGULL Alapítvány facebook oldalán